FP1: Ogura najbrži u Moto2, Binder prvi u Moto3

Moto-GP2 13. avg. 202111:54 > 14:36
Podeli:
Ai Ogura
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U petak je na programu bio prvi slobodni trening pred Veliku nagradu Austrije u Moto 2 i Moto 3 konkurenciji. Japanac Ai Ogura iz Idemicu Honda Tim Ejža bio je najbrži među „moto-dvojkama“, a u Moto 3 je najbolje vreme ostvario Južnoafrikanac Derin Binder iz Petronas Sprinta Rejsinga.

Povezano:

Ogura je do prvog mesta u Moto2 konkurenciji stigao uz vreme 1:28,227, sa sedam hiljaditinki zaostatka u odnosu na prvog pratioca Augusta Fernandesa iz Elf Mark VDS Rejsinga. Treći je bio Marsel Šreter iz Likvi Moli Intakt GP.

Na četvrtom mestu našao se Mario Beceki, na petom Lorenco Dala Porta, a među prvih deset na prvom slobodnom treningu našli su se još Sem Lous, Aron Kane, Raul Fernandes, Somklat Čantra i Albert Arenas.

Najbolje vreme na prvom treningu u Moto3 konkurenciji, koje je ostvario Binder, bilo je 1:36, 215, što je za više od desetinke bolje od drugoplasiranog Romana Fenatija, dok je treći bio Pedro Akosta, vodeći u generalnom plasmanu.

U prvih deset bili su još Deniz Ondžu, Izan Gevara, Stefano Nepa, Denis Fođa, Serhio Garsija, Džon Mekfi i Ajumu Sasaki.

U prvom treningu u „kraljevskoj klasi“ sjajno je vozio Žoan Zarko.

Drugi trening u Moto3 konkurenciji na programu je od 13 časova i 15 minuta, a u 15.05 počinje drugi trening u Moto2. Direktne prenose pratite na kanalu Sport klub 1.

Komentari

Vaš komentar