Gardner najbolji u Moto2, Sasaki na vrhu u Moto3

Moto 2 7. avg. 202111:49 > 11:52
Podeli:
Remi Gardner
AJO Motorsport

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Remi Gardner završio je poslednji slobodan trening pred Veliku nagradu Štajerske u Moto2 kategoriji, 10. trku sezone, kao najbrži.

Australijanac, inače vodeći u generalnom plasmanu, najbolje vreme na stazi „Red Bul ring“ postavio je krugomod 1:28.680 minujta, sa 75 hiljaditinki prednosti u odnosu na Marka Becekija iz Skaj VR46 tima. Najbliži njima dvojici bio je Aron Kane, koji brani boje Aspara, sa 174 hiljaditinki iza Gardnera.

Ukupno 21 vozač imao je zaostatak manji od sekunde od najbržeg, ali su samo 13 među njima obezbedili plasman u drugi deo kvalifikacija. Iza najbolje trojice sledili su dvojac Mark VDS rejsinga Augusto Fernandes i Sem Lous, Raul Fernandes iz Red Bul KTM Ajo tima i Ai Ogura. Među prvih 10 našli su se Lorenco dala Porta, Markos Ramires i Marsel Šroter, a prvi deo kvalifikacija propustiće i Toni Arbolino, Tom Luti, Somkijat Čantra i Ćavi Vjerhe. Za razliku od njih, prolaz u borbu za pol, između ostalih, naknadno će tražiti Fabio di Đanantonio, Džo Roberts i Horhe Navaro.

Kvalifikacije u srednjoj kategoriji na programu su od 15.10, dok je trka zakazana za nedelju od 12.20, uz direktne prenose na Sport Klubu 1.

U Moto3 kategoriji najbrži na poslednjem treningu bio je Ajumu Sasaki iz Teh3 tima, koji je za 35 hiljaditinki bio bolji od vozača Red Bul KTM Ajo tima Đaumea Masije, i to iako je završio u šljunku. Manje od dve stotinke dalje, na trećoj poziciji, bio je Filip Salač, a njih su redom sledili Džeremi Alkoba, vodeći u generalnom plasmanu Pedro Akosta, Isan Gevara i Džon Mekfi. Plasman u drugi deo kvalifikacija izborili su i Serhio Garsija, Darin Binder, Deniz Ondžu, Rikardo Rosi, Andrea Minjo, Stefano Nepa i Nikolo Antoneli. U Q1 će morati Tacuki Suzuki, Romano Fenati, Denis Fođa i Gabrijel Rodrigo, između ostalih.

Vozače u najslabijoj klasi kvalifikacije čekaju od 12.35, dok njihova trka startuje u nedelju u 11, uz direktne prenose na Sport Klubu 1.