Moto2: Pol za 16-godišnjaka!

Moto 2 2. apr 202220:43 > 20:51
Podeli:
Fermin Aldeger
xDAXxImagesx via Guliver

U nedelju će na trci za Veliku nagradu Argentine u Moto2 šampionatu prvi startovati 16-godišnji Španac Fermin Aldeger. On je u subotu na stazi „Autodromo Termas de Rio Ondo“ imao najbrže vreme na kvalifikacijama – 1:43,306.

Trka će se voziti u nedelju od 18 časova i 20 minuta po srednjoevropskom vremenu, a direktan prenos očekuje vas na Sport klubu 3.

VN Argentine:

Bio je ovo prvi pol u karijeri za tinejdžera iz Španije, kojem je ovo prva sezona u ovom šampionatu. Osim toga, ovo je i prvi pol za tim Spid ap otkad je Aron Kane 2020. osvojio prvo mesto u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Štajerske.

U prvom redu će u nedelju startovati Augusto Fernandez i Toni Arbolino. Među prvom desetoricom vozača našli su se još i Albert Arenas, Džejk Dikson, Ćelestino Vijeti, Somkijat Čantra, Ai Ogura, Bo Bendsnajder i Manuel Gonzales.

Prvi u generalnom plasmanu posle prve dve trke šampionata je Vijeti sa 45 bodova, a za njim slede Aron Kane sa 36 i Sem Lous sa 29.

Trkački vikend iz Argentine možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar