Potpuni haos u Portugalu prethodio Robertsovom prvencu

Moto 2 24. apr 202216:35 > 17:18
Podeli:
Džo Roberts
xJosexBretonx via Guliver Image

Vozač Italtrans Džo Roberts upisao je prvu pobedu u karijeri pošto je trijumfovao na Velikoj nagradi Portugala, petoj trci sezone Moto2 kategorije Svetskog šampionata, pošto je najviše profitirao od haosa koji je nastao kada je počela da pada kiša.

VN Portugala

Do trenutka kada su se pojavile padavine Aron Kane iz Ponsa je bio na sigurnom putu do trijumfa, ispred vozača Amerikan rejsinga Kamerona Bubijea. Međutim, redom su svi oni počeli da izleću sa staze u drugoj krivini devetog kruga, a za njima još nekolicina vozača, zbog čega je na stazi istaknuta crvena zastavica.

Pored Kanea, pored staze su završili i Toni Arbolino, Augusto Fernandes, Ai Ogura, Somkijat Čantra, Sem Lous i Albert Arenas. Iako je niz incidenata izgledao užasno, srećom su svi uspeli da ustanu bez lekarske pomoći.

Direkcija trke je odlučila da nova trka ima samo sedam krugova, a u nju je sa najbolje startne pozicije ušao vozač Aspara Džejk Dikson, ispred Robertsa i vodećeg u generalnom plasmanu Ćelestija Vijetija. Britanac je izleteo sa staze posle nekoliko krivina, Roberts je nasledio vođstvo i od tada se brzo odvojio od rivala.

Amerikanac je na kraju imao skoro tri sekunde prednosti u odnosu na Vijetija, a njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač Ponsa Horhe Navaro. Četvrto mesto zauzeo je Marsel Šroter, ispred Manuela Gonsalesa, Džeremija Alkobe, Fermina Aldegera i Boa Bensnajdera, a samo 15 vozača je stiglo do cilja.

Vijeti sada na prvoj poziciji u šampionatu ima 90 bodova, a prate ga Ogura sa 56 i Arbolino sa 54.

Naredna trka Svetskog šampionata na programu je već naredne nedelje za Veliku nagradu Španije u Heresu.

Komentari

Vaš komentar