Raul Fernandes najavljuje bitku i za Mizano

Moto-GP2 18. sep. 202112:27
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Raul Fernandes je bio najbrži na trećem slobodnom treningu pred Veliku nagradu San Marina u Moto2 klasi Svetskog šampionata u motociklizmu. Drugi je bio njegov prezimenjak Augusto, a treći aktuelni lider u generalnom plasmanu Remi Gardner.

Raul Fernandes zaostaje trenutno 39 bodova za Remijem Gardnerom u generalnom plasmanu i na pet trka do kraja više nema prava na grešku. On je slavio na prošloj trci u Aragonu, a na krilima tog rezultata je bio odličan i na trećem treingu, poslednjem pred kvalifikacije.

Ostvario je vreme 1:37.012 i bio je skoro dve desetinke brži od Augusta Fernandesa. Remi Gardner je bio treći, Sem Lous četvrti, a u Q2 direktno idu i Šroter, Vijerhe, Beceki, Manci, Kane, Di Đanantonio, Navaro, Ogura, Čantra i Bulega.

Treći trening je bio veoma bitan jer su vozači u petak imali daleko lošija vremena zbog kiše. Zato je plasman trećeg treninga određivao ko će u Q2, a odličan je bio Sem Lous u početku koji je na kraju završio četvrti. Fernandes je bio sve bolji kako je trening odmicao pa je u finišu stigao do najboljeg kruga.

Komentari

Vaš komentar