Moto3: Mir u Maleziji brojao do deset

Moto 3 29. okt. 20175:52 > 5:55
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Leoparda Đoan Mir upisao je desetu pobedu sezone trijumfom na Velikoj nagradi Malezije, pretposlednjoj trci u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Mir je na stazu „Sepang“ stigao kao šampion, pošto je titulu obezbedio pre nedelju dana u Australiji, i tamo je došao do 11. pobede u karijeri.

Drugo mesto, sa sedam desetinki zaostatka, zauzeo je Horhe Martin, koji brani boje Gresinija, dok je treći bio vozač Estrelja Galisije Enea Bastijanini.

Novi šampion Moto3 kategorije je u subotu osvojio svoju prvu pol poziciju još od Velike nagrade Australije prošle sezone, ali je posle starta izgubio nekoliko pozicija. To je na sjajan način iskoristio i Martin i izbio na čelo i uspeo da se odvoji na više od sekunde u odnosu na rivale.

Veliki broj vozača učestvovao je u borbi sa Mirom, koji je očekivano posle nekoliko krugova uspeo da se približi vozaču Gresinija i potom ga i pretekne. Najboljoj dvojici je blizu bio Bastijanini, koji je izazvao Martina, došlo je i do kontakta a njihova borba omogućila je Miru da se odvoji. Iako vozač Leoparda nije mogao da se znatno odvoji, njegova pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Najbolju trojicu sledio je Mirov timski kolega Livio Loi, ispred Džona Mekfija, Andree Minja i Romana Fenatija. Među prvom desetoricom našli su se i Aron Kane, Fabio di Đanantonio i Bo Bensnajder.

Svetski šampionat završava se 12. novembra trkom za Veliku nagradu Valensije.