Moto3: Martinu pol pozicija i rekord na "Asenu"

Moto-GP3 30. jun. 201813:48 > 13:50
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Gresinija Horhe Martin osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Holandije, osmu trku sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Španski motociklista je na stazi „Asen“ po peti put ove sezone bio najbrži u kvalifikacijama, a po 14. u karijeri, po čemu je postavio novi rekord u najslabijoj klasi.

Martin je do najbolje startne pozicije došao sjajnim krugom u vremenu od 1:42.039 minuta, sa tri desetinke prednosti u odnosu na pobednika prethodne trke Eneu Bastijaninija, koji brani boje Leoparda. Njima dvojici će se na startu trke, u nedelju u 11 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 3, pridružiti Nikolo Bulega iz Skaj VR46 tima.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Holandije obeležila je i pogrešna procena vodećeg u generalnom plasmanu Marka Becekija u samom finišu. Beceki je tada bio iza Jakuba Kornfela i u poslednjoj šikani je došlo do njihovog kontakta koji je mladog Italijana onemogućio da se umeša u borbu za pol poziciju, pa nije mogao bolje od osmog mesta.

Najbolju trojicu sledili su Aron Kane, Lorenco dala Porta, Džon Mekfi i Fabio di Đanantonio, koji je imao izletanje tokom trećeg treninga. Prvu desetoricu kompletirali su Beceki, Markos Ramires i Gabrijel Rodrigo.