Moto3: Beceki se vratio u borbu za titulu!

Moto-GP3 21. okt. 20185:26 > 5:27
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Redoks Pristel Gran Prija Marko Beceki trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, 18. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata, i tako se vratio u borbu za titulu.

Mladi Italijan je do trijumfa došao u neizvesnoj završnici, u kojoj je u cilju u foto-finišu pretekao Derina Bindera iz Red Bul KTM Ajo tima. Južnoafrikanac je nedugo zatim ostao i bez druge pozicije jer ga je za jednu hiljaditinku pobedio vozač Leoparda Lorenco dala Porta.

Beceki je na stazi „Tvin Ring Motegi“ ostvario treću pobedu ove sezone i ujedno u karijeri i na taj način se primakao na bod zaostatka u odnosu na Horhea Martina tri trke pre kraja sezone. Španac je učestvovao u borbi za titulu do šest krugova pre kraja, kada je izleteo sa staze u 11. krivini i ostao bez bodova. Martin je, inače, na prethodnoj trci uspeo da se odvoji od Becekija tako što je Italijana sa staze izbacio Enea Bastijanini iz Leoparda.

Ekipa Gresinija je tako imala trku za zaborav, pošto je pored Martina i Fabio di Đanantonio ostao bez bodova. Italijan je imao težak pad u kojem je zadobio povrede glave, što je još više zabrinjavajuće nego samo odustajanje, zbog čega je prebačen u bolnicu na detaljnije preglede.

Velika nagrada Japana u najslabijoj kategoriji je pružila mnogo uzbuđenja, a desetorica vozača bila su u konkurenciji za trijumf. Beceki je prednjačio među njima, Binder se iznenađujuće našao na samom vrhu u poslednjem krugu, ali je Italijan ipak sačekao svoj trenutak u samom finišu, napao i slavio.

Najbolju trojicu sledio je Denis Fođa, ispred Džona Mekfija, Tonija Arbolina i Bastijaninija. Među prvom desetoricom našli su se i Gabrijel Rodrigo, Ajumi Sasaki i Jakub Kornfel.

Naredna trka Svetskog šampionata vozi se već sledeće nedelje za Veliku nagradu Australije.