Moto3: Ludnica Arenasu, Beceki opet izbačen!

Moto 3 28. okt 20183:49 > 3:54
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Anhel Nijeto tima Albert Arenas trijumfovao je na 17. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata, Velikoj nagradi Australije.

Arenas je do druge pobede u karijeri došao posle neverovatne borbe na stazi „Filip Ajland“ u kojoj je preko 20 vozača moglo da slavi.

Drugo mesto zauzeo je Fabio di Đanantonio iz Gresinija, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Selestino Vijeti, kojem je to bila druga trka za Skaj VR46 tim u karijeri.

Španski motociklista je svoju prvu pobedu u karijeri ostvario posle kazne koja je Di Đanantonio uručena po završetku Velike nagrade Francuske, a ovoga puta je kao prvoplasirani prošao kroz cilj. Tokom većeg dela trke oko 20 vozača učestvovalo je u borbi za trijumf, a u samom finišu se taj broj smanjio na 15, što je ljubiteljima motociklizma pružilo pravi triler.

Na kraju je Arenas za 52 hiljaditinke pobedio Di Đanantonija, dok je Vijeti bio samo sedam hiljaditih delova sekunde dalje. Tacuki Suzuki iz Sić 58 tima je bio četvrti, dok je vodeći u generalnom plasmanu Horhe Martin kao petoplasirani prošao kroz cilj. Martin je krug pre kraja bio vodeći, ali je u poslednjem napravio nekoliko grešaka koje su ga koštale podijuma.

Uprkos tome, Španac je povećao svoju prednost u borbi za titulu, pošto je njegovog glavnog konkurenta Marka Becekija sa staze izbacio Gabrijel Rodrigo. Za vozača Pristela je to bilo drugo odustajanje na poslednje tri trke, pošto je prethodno Enea Bastijanini u Tajlandu bio koban po njega. Martina i italijanskog motociklistu dve trke pre kraja deli 12 bodova, dok je popularni Diđa samo osam bodova dalje.

Najbolju petoricu sledio je Aron Kane, ispred ispred Adama Norodina i Bastijaninija. Među prvom desetoricom našli su se i Jakub Kornfel i Ajumi Sasaki.

Naredna trka Svetskog šampionata vozi se već naredne nedelje za Veliku nagradu Malezije na stazi „Sepang“.