Moto3: Antoneli došao do pol pozicije u Asenu

Moto-GP3 29. jun. 201913:39 > 13:48
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Nikolo Antoneli je uspeo da osvoji pol poziciju za Veliku nagradu Holandije u Moto3 kategoriji. On je pol uzeo ispred Japanca Kaita Tobe, Tonija Arbolina i Tacukija Suzukija.

U toku Q2 dela kvalifikacja Toba je došao najpre do prvog mesta sa vremenom 1:41.376 i imao je pola sekundi prednosti u odnosu na klupskog kolegu Tacukija Suzukija. Između njih dvojice se tada ugurao češki vozač Jakub Konrfil koji je imao 366 hiljaditinki zaostatka za Tobom. 

U poslednjim krugovima odličan je bio Nikolo Antoneli i vozač Sic58 ekipe je sa 1:41.232 postavio najbrži krug na stazi u Asenu u najslabijoj kategoriji. Toni Arbolino je došao do treće pozicije, Suzuki je završio četvrti, a Ćelestino Vijeti peti. 

Neprijatno je iznenadio Džon Mekfi koji je u kvalifikacijama imao udes pa je imao samo jedan krug za kvalifikovanje. Zbog toga će trku početi sa 22. pozicije. 

Aktuelni lider u Moto3 šampionatu Aron Kane je bio tek deveti, a Lorenco Dala Porta osmi. 

Trka za Veliku nagradu Holandije svetskog šampionata u motociklizmu u kategoriji Moto3 je u nedelju od 11 časova uz direktan prenos na Sport Klubu 1.