Moto3: Arbolino u foto-finišu slavio u Asenu

Moto-GP3 30. jun. 201911:51 > 11:54
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač VNE Snajpersa Toni Arbolino trijumfovao je na Velikoj nagradi Holandije, osmoj trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Arbolino je do druge pobede ove sezone, pošto je prethodno slavio u Muđelu, došao u foto-finišu u kojem je za 45 hiljaditinki bio bolji od Lorenca dala Porte iz Leoparda. Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Redoks Pristela Jakub Kornfel, uprkos tome što je u samom finišu trke morao da odradi kaznu jer je isekao šikanu.

Veliki broj vozača učestvovao je u borbi na samom čelu u Asenu, ali je Arbolino bio najbolji kada je bilo najvažniji. Pojedine motocikliste je greška koštala boljeg plasmana, pa tako i osvajača pol pozicije Nikola Antonelija, koji je odradio ‚duži krug‘, iako nije bio kažnjen zbog izlaska van okvira staze. Incident koji je obeležio trku desio se nekoliko krugova pre kraja, a izazvao ga je Kaito Toba, koji je sa staze izbacio Čelestina Vijetija, Tacukija Suzukija, Raula Fernandesa i sebe. Takođe treba pomenuti i odustajanje Đaumea Masije zbog kvara.


Kornfel je kroz cilj prošao sekundu i po posle Arbolina, a bolji od ostalih među vozačima koji se nisu našli na podijumu bio je Gabrijel Rodrigo iz Gresinija. Peti je bio vozač Petronas Sprinta rejsinga Džon Mekfi, ispred Aija Ogure, Markosa Ramiresa i Antonelija. Prvu desetoricu kompletirali su Denis Fođa i Alonso Lopes.

U generalnom plasmanu Aron Kane na čelu ima 107 bodova, sedam više od Dala Porte.

Ovogodišnji Svetski šampionat u motociklizmu nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Nemačke.