Moto3: Vijeti stigao do prvog pola u karijeri

Moto-GP3 5. okt. 20198:45 > 8:49
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Skaj VR 46 ekipe Selestino Vijeti je osvojio pol poziciju na Velikoj nagradi Tajlanda u Moto3 kategoriji u svetskom šampionatu u motociklizmu. Drugi će startovati Markos Ramires, treći Albert Arenas dok je lider u generalnom plasmanu Lorenco dala Porta tek deseti.

U Q1 delu kvalifikacija je probleme imao Ai Ogura, koji je najpre jedva uspeo da se sačuva na točkovima, da bi u finišu tog dela kvalifikacija pao i završio je u pesku. U Q2 je prošao Selestino Vijeti kao prvi, Džon Mekfi je bio drugi, Raul Fernandes i Filip Salač.

U Q2 je na polovini prednost imao Lorenco Dala Porta koji je tada vozio najbrži krug od 14 vozača. Gužva na stazi je u jednom trenutku omela Tonija Arbolina, Arona Kanea i Alberta Arenasa da naprave dobre krugove, a sve je to iskoristio Selestino Vijeti koji je u samom finišu postavio najbrže vreme. On je krug u Buriramo izvezao za 1:42.599. Ramires je imao zaostatak od 118 hiljaditinki, a 152 hiljadita dela sekunde je bio spiriji Arenas. Aktuelni lider u Moto3 kategoriji Lorenco Dala Porta će Veliku nagradu Tajlanda početi tek na desetoj poziciji.