Fernandes ponovo najbrži u Dohi

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Raul Fernandes ostvario je najbolje vreme na poslednjem slobodnom treningu pred prvu trku sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata, Veliku nagradu Katara.

Mladi Španac je prethodno drugi trening završio na čelnoj poziciji, a dan kasnije je ponovo bio prvi, u vremenu od 2:05.465 minuta. Uslovi na stazi “Losail” su bili drugačiji u odnosu na petak predveče, a njegovo vreme u subotu bilo je za skoro sekundu sporije.

Fernandesu je najbliži bio Denis Fođa iz Leopard rejsinga, koji je imao dve i po desetinke zaostatka, a njega su samo dve hiljadinke delile od Tacukija Suzukija, koji brani Sić58 tima.

Ukupno 17 vozača bilo je unutar jedne sekunde, a najbolju trojicu sledio je Rjusel Jamanaka, koji brani boje Estrelja Galisije, ispred vozača Snajpersa Filipa Salača i Aija Ogure iz Honda tima Azije. Među prvih deset našli su se i Toni Arbolino, Albert Arenas, Andrea Minjo i Đaume Masija.

Kvalifikacije u najslabijoj klasi na programu su od 15.05, dok trka startuje u nedelju u 16.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 2.