Fernandesu prva pol pozicija u karijeri

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Raul Fernandes došao je do prve pol pozicije u karijeri pošto je bio najbrži u kvalifikacijama u Moto3 kategoriji pred Veliku nagradu Češke, četvrtu trku ovogodišnjeg Svetskog šampionata.

Španski tinejdžer je najbolje startno mesto obezbedio sjajnim krugom u Brnu u vremenu od 2:08.372 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na Gabrijela Rodriga iz Gresinija. Njima trojici će se u prvom redu pridružiti osvajač prethodne tri pol pozicije ove sezone Tacuki Suzuki, koji brani boje Sić58 tima.

Povezano

Najbolju trojicu na startu slediće Ai Ogura, Denis Fođa i Džeremi Alkoba, a zatim u trećem startnom redu vodeći u generalnom plasmanu Albert Arenas, Toni Arbolino i Romano Fenati. Deseto vreme imao je Juki Kuni, a kvalifikacije je pored sjajnog vremena Fernandesa obeležio i pad trećeplasiranog u šampionatu Džona Mekfija. Vozač Petronasa je imao izletanje iz kojeg je srećom izašao nepovređeno, ali će zauzeti tek 18. mesto na startu.


Takođe, Ćelestino Vijeti, koji je na prethodnoj trci, Velikoj nagradi Andaluzije, startovaće tek kao 24, ali treba imati na umu da se još oporavlja od povrede koju je zadobio prilikom proslave na podijumu u Heresu.

Velika nagrada Češke u najslabijoj kategoriji startuje u nedelju u 11 časova i moći ćete da je pratite na Sport Klubu 3.