Prvi trijumf u karijeri za Fođu

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Leoparda Denis Fođa došao je do prve pobede u Svetskom šampionatu pošto je slavio na četvrtoj trci sezone u Moto3 kategoriji, Velikoj nagradi Češke.

Mladi Italijan je prvenac upisao sa dve desetinke prednosti u odnosu na Alberta Arenasa iz Aspara, inače vodećeg u generalnom plasmanu. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Honda tima Azije Ai Ogura, koji je bio 46 hiljaditih delova sekunde iza Arenasa.

Velika borba viđena je u borbi za trijumf u najslabijoj kategoriji u Brnu, ali je Fođa u poslednjih nekoliko krugova uspeo da se odvoji, a zatim se i zadrži ispred rivala. Arenas je spremao napad u samom finišu, ali na kraju nije ni došao u poziciju da ga realizuje i odbranio se od naleta Ogure, uprkos tome što se još nije oporavio od povreda koje je zadobio pre dve nedelje u Heresu.

Najbolji među ostalima bio je Nikolo Antoneli iz Sić58 tima, ispred vozača Petronasa Džona Mekfija i Raula Fernandesa, koji brani boje Red Bul KTM Ajob tima. Prvu desetoricu kompletirali su Džeremi Alkoba, Toni Arbolino, Romano Fenati i Stefano Nepa. Borba između Arbolina i Fenatija odlučena je u foto-finišu, a mlađi od dvojice Italijana je bio brži za jednu hiljaditinku.

Posle četiri trke Arenas na čelu generalnog plasmana ima 70 bodova, a sledi ga Ogura sa 52.

Svetski šampionat nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Austrije na „Red Bul ringu“, uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba.