Arenasu triler na "Red Bul ringu"

Moto-GP3 16. avg. 202012:08 > 12:13
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Aspara Albert Arenas došao je do treće pobede ove sezone pošto je slavio na petoj trci Moto2 kategorije u ovogodišnjem Svetskom šampionatu, Velikoj nagradi Austrije.

Arenas je na stazi „Red Bul ring“ ostvario šesti trijumf u karijeri, pošto je za 49 hiljaditinki pobedio Đaumea Masiju iz Leoparda. Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Petronasa Džon Mekfi, iako je tek kao šestoplasirani zapravo prošao kroz cilj.

Mekfi je profitirao od toga što su trojica vozača ispred njega pomerena za po jednu poziciju jer su izašli van okvira staze u poslednjoj krivini dok su se borili za podijum. Ai Ogura je bio treći u cilju, ispred Derina Bindera i Ćelestina Vijetija, ali su oni zbog kazni ostali bez pobedničkog postolja.

Španac je kao i prethodna dva puta ove sezone kada se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja odlučujući udarac zadao u poslednjih nekoliko krivina. Do tada se veliki broj vozača borio za trijumf, ali u Arenasu u samom finišu nije bilo ravnog, a samo Masija mu je zapravo parirao do cilja. Ogura je na kraju klasifikovan kao četvrti, ispred mlađeg od braće Binder, Vijetija i Tonija Arbolina iz Snajpersa. Među prvih deset našli su se i Deniz Ondžu, Raul Fernandes i Tacuki Suzuki.

Arenas posle treće pobede ima 95 bodova na čelu generalnog plasmana, a prate ga Mekfi sa 67 i Ogura sa dva manje.

Svetski šampionat u motociklizmu nastavlja se narednog vikenda Velikom nagradom Štajerske, koja će takođe biti vožena na „Red Bul ringu“.