Moto3: Rodrigu pol u dramatičnim kvalifikacijama

Moto-GP3 22. avg. 202013:56 > 14:09
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Gresinija Gabrijel Rodrigo došao je do pol pozicije pred šestu trku sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, Veliku nagradu Štajerske, a kvalifikacije je obeležio incident koji je izazvao Đaume Masija iz Leoparda.

Argentinac je na stazi „Red Bul ring“ upisao prvi trijumf u kvalifikacijama još od prošlogodišnje Velike nagrade Katalonije, a to je učinio krugom od 1:36.470 minuta. Rodrigu je najbliži bio Raul Fernandes iz Red Bul KTM Ajo tima, koji je imao 12 hiljaditinki zaostatka, a njima dvojici će se u prvom startnom redu pridružiti vozač Sić58 tima Tacuki Suzuki.

Toni Arbolino iz Snajpersa bio je najbolji među ostalima, na četvrtoj poziciji, a sledili su ga vozač Skaj VR46 tima Ćelestino Vijeti i Džon Mekfi iz Petronasa. Mesto među prvih deset obezbedili su i Denis Fođa, Ai Ogura, vodeći u generalnom plasmanu Albert Arenas i Derin Binder.

Kvalifikacije u Špilbergu su bile izuzetno dramatične, pošto je Masija u finišu prvog dela imao kontakt sa Andreom Minjom i izletanje sa staze, a potom se na rasturenom motociklu, bez oplate vratio u boks. Mladi Španac je za sobom ostavljao ulje, što je dovelo do odlaganja drugog dela za skoro pola sata, a on je zbog neodgovorne vožnje zaradio diskvalifikaciju iz borbe za pol poziciju, pa će startovati sa 18. pozicije.

Trka za Veliku nagradu Štajerske u najslabijoj kategoriji vozi se u nedelju u 11 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.