Prvenac Vijetija na "Red Bul ringu"

Moto-GP3 23. avg. 202011:48 > 12:03
Podeli:
© Sky Italia 2020

Vozač Skaj VR46 tima Ćelestino Vijeti došao je do prve pobede u karijeri, pošto je trijumfovao na Velikoj nagradi Štajerske, šestoj trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Italijan je od svog debija na trci u Japanu 2018. godine pet puta bio na podijumu, a do najvišeg stepenika pobedničkog postolja stigao je na 29. trci u karijeri.

Vijeti je na „Red Bul ringu“ slavio sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Tonija Arbolina iz Snajpersa, dok je treći bio vozač Honda tima Azije Ai Ogura.

Očekivano, mnogo uzbuđenja je viđeno u Špilbergu, a odluka o pobedniku pala je u samom finišu. Arbolino je bio taj koji je vodio tokom većeg dela trke, da bi se Vijeti našao na čelu nekoliko krugova pre kraja. Njih dvojica su vodili veliku bitku do samog cilja, ali stariji od dvojice Italijana nije ni dobio pravu priliku za napad.

Ogura je bio najbolji među ostalima, pola sekunde iza Arbolina, a tokom cele trke desetak vozača je učestvovalo u borbi za najviši plasman. Osvajač pol pozicije Gabrijel Rodrigo bio je četvrti, ispred Alberta Arenasa iz Aspara, Derina Bindera i Tacukija Suzukija.

Pored njih, skoro do samog finiša su u vodećoj grupi bili i vozači Teh3 tima Denis Ondžu i Ajumu Sasaki, kao i Džon Mekfi iz Petronasa. Ondžu je izgubio kontrolu nad svojim motorom i izbacio i Sasakija sa staze, dok je Mekfi imao izletanje. Raul Fernandes je na osmoj poziciji bio više od dve i po sekunde iza Suzukija, a među najboljom desetoricom našli su se i Stefano Nepa i Serhio Garsija.

Arenas na čelu generlnog plasmana sada ima 106 bodova, 25 više od Ogure, dok je Mekfi treći sa 67.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom San Marina i Riminija 13. septembra.