Pobeda Fenatija na mestu gde je uništio svoju karijeru

Moto-GP3 20. sep. 202012:01 > 12:12
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Maks rejsinga Romano Fenati pobedio je na Velikoj nagradi Emilije Romanje, osmoj trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Italijan je na stazi „Marko Simončeli“ došao do 12. trijumfa u karijeri, prvog posle 13 meseci, i tako postao rekorder Moto3 kategorije, pretekavši Đoana Mira. Ujedno je Huskvarni doneo prvu pobedu u Moto3 kategoriji.

Povezano

Fenati je u foto-finišu za 36 hiljaditinki pobedio Ćelestina Vijetija iz Skaj VR46 tima, a njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Honda tima Azije Ai Ogura, koji je bio osam i po stotinki iza mlađeg Italijana.

Vozač Maks rejsinga je u Mizanu slavio tačno dve godine pošto je na istom mestu praktično uništio sebi karijeru. Italijan je tada tokom trke Moto2 kategorije stisnuo kočnicu Stefana Mancija dok su se njih dvojica borili za poziciju, iznerviran prethodnim potezom svog sunarodnika. 24-godišnji motociklista je suspendovan zbog tog incidenta, ali se prošle godine vratio u šampionat, u Moto3 kategoriju. 


Druga trka u Mizanu je bila relativno mirna tokom dve trećine njenog trajanja, a zatim je usledio triler. Vijeti je tokom većeg dela bio na čelu, ali je u finišu veliki broj vozača počeo da ga izaziva, da bi Fenati preuzeo kontrolu pred poslednjih nekoliko krivina, posle malog kontakta između vozača VR46 tima i Đaumea Masije iz Leoparda.

Masija je na kraju bio peti, iza vodećeg u generalnom plasmanu Alberta Arenasa iz Aspara, a ispred vozača Red Bul KTM Ajo tima Raula Fernandesa i Deniza Ondžua, koji brane boje Teh3 KTM tima. Među najboljih deset našli su se i Andrea Minjo, Kaito Toba i Džon Mekfi.

Arenas na čelu generalnog plasmana ima 119 bodova, dva više od Ogure, dok je Mekfi treći sa 98 bodova.

Svetski šampionat se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Katalonije na stazi „Katalunja“.