Masija u Aragonu za istoriju Honde

Moto-GP3 18. okt. 202012:51 > 13:01
Podeli:
© 2020 Leopard Sport SA

Vozač Leoparda Đaume Masija trijumfovao je na Velikoj nagradi Aragona, 11. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Španac je na stazi „Motorlend“ došao do prve pobede ove godine, a ukupno druge u karijeri, pošto se prethodni put našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja prošle godine u Argentini. Ujedno je postao 100. vozač koji je pobedio za Hondu u Svetskom šampionatu.

Masiji je najbliži bio Derin Binder iz CIP Grin Pauera, koji je u cilju imao 91 hiljaditinku zaostatka, dok je treći bio vozač Red Bul KTM Ajo tima Raul Fernandes. Za Fernandesa je to bio prvi podijum u karijeri.

Tokom cele trke veliki broj vozača borio se na samom vrhu, da bi se u poslednjih nekoliko krugova osmočlana grupa odvojila od ostalih. Fernandes je bio na čelu pred poslednji krug i dobro se držao, ali ga je Masija pretekao dve krivine do kraja i preuzme vođstvo. Binder se sjajno probio do tada pored vozača Red Bul KTM Ajo tima i pritiskao je Masiju do cilja, ali je morao da se zadovolji drugim mestom. Fernandes je bio desetinku iza Južnoafrikanca.

Najbolji među ostalima bio je Romano Fenati iz Maks rejsing tima, ispred vozača Petronasa Džona Mekfija, koji je u ranoj fazi trke morao da odradi kaznu dugog kruga zbog incidenta u kvalifikacijama. Šesti je bio Džeremi Alkoba, a sledili su ga Albert Arenas i Tacuki Suzuki, dok su prvu desetoricu kompletirali Ćelestino Vijeti i Denis Fođa.

Honda Racing Corporation

Arenas na čelu generalnog plasmana sada ima 144 bodova, 13 više od Aija Ogure, dok je treći Vijeti sa 126 bodova.

Svetski šampionat se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Teruela, koja će takođe biti vožena na stazi „Motorlend“.