Moto3: Masija odlično počeo i drugi vikend u Aragonu

Moto-GP3 23. okt. 202010:44 > 14:43
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španac Đaume Masija je bio najbrži i na prvom i na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Teruela u Svetskom šampionatu u motociklizmu u kategoriji Moto 3.

Posle prva dva treninga Đaume Masija ima najbolje vreme među vozačima Moto3 kategorije. Na drugom je najbrži bio Džeremi Alkoba. Na drugom treningu je najpre Tacuki Suzuki imao najbolje vreme, a inače njegov tim Šić58 danas obeležava godišnjicu smrti Marka Simončelija. Ubrzo se na prvo mesto popeo i Ai Ogura, potom i Raul Fernandes, da bi Džeremi Alkoba postavio vreme 1:58.080 i tako je bio svega četiri hiljadita dela sekunde sporiji od Masije. 

Gabrijel Rodrigo je imao nezgodan pad u drugom treningu, a Džejson Dupaskije je uspeo da ga izbegne. 

Đaume Masija je svoj najbolji krug napravio na prvom treningu. On je iznosio 1:58.076, dok je Romano Fenati imao oko dve desetinke zaostatka u jutarnjoj sesiji. Fenati je inače bio prvi do trenutka do kog nije Masija postavio svoje najbolje vreme. Inače vozač Lepoard rejsinga je minule nedelje u Aragonu bio pobednik trke. Treći je bio Turčin Deniz Ondžu koji je inače pratio Masiju i na taj način dobio zavetrinu i došao do odličnog rezultata.

Treći je bio Albert Arenas, koji je inače vodeći u generalnom plasmanu, zatim je tu povratnik Toni Arbolino, slede Džon Mekfi, Džeremi Alkoba i Ćelestino Vijeti. Prvih deset kompletiraju Gabrijel Rodrigo i Tacuki Suzuki.

Dobra vremena je tokom početka treninga imao Andrea Minjo koji je završio tek 20, a imao je i pad u jednoj krivni.