Masija ponovo za istoriju Honde u Aragonu

Moto-GP3 25. okt. 202012:11 > 12:14
Podeli:
Honda Racing Corporation

Vozač Leoparda Đaume Masija došao je do druge pobede zaredom, pošto je slavio i na drugoj trci voženoj na stazi „Motorlend“ u Aragonu, Velikoj nagradi Teruela, 12. rundi sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Mladi Španac je prošle nedelje upisao prvi trijumf ove sezone na Velikoj nagradi Aragona, a sada se po treći put u karijeri našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Takođe je Hondi doneo 800. pobedu u Svetskom šampionatu, nedelju dana pošto je postao 100. pobednik u istoriji za tog japanskog proizvođača.

Povezano

Masija je u cilju imao 51 sekundu prednosti u odnosu na Ajumua Sasakija iz Teh3 KTM tima, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Red Bul KTM Ajo tima Kaito Toba. Tobu je desetinka delila od sunarodnika na drugoj poziciji.

Tokom većeg dela trka skoro 20 vozača je učestvovalo u borbi za trijumf, da bi incident između Tacukija Suzukija i Serhija Garsije u poslednjem krugu podelio vodeću grupu.

Činilo se da vozač Aspara Albert Arenas ima najveće šanse za trijumf, ali je Masija slično kao nedelju dana ranije bio maestralan u samom finišu. Uz njega, i dvojica Japanaca su uspeli da nadmudre vodećeg u generalnom plasmanu, koji je imao izuzetno loš poslednji krug i morao je da se zadovolji četvrtim mestom.

Peto mesto zauzeo je vozač Skaj VR46 tima Ćelestino Vijeti, ispred Džona Mekfija iz Petronasa i drugog vozača Teh3 tima Deniza Ondžua. Među prvih deset našli su se i Derin Binder, Ai Ogura i Toni Arbolino.

Arenas na čelu generalnog plasmana sada ima 157 bodova, 19 više od Ogure, a 20 od Vijetija. Masija se drugim trijumfom vratio u borbu i na četvrtom mestu ima 133 boda.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom Evrope na stazi „Rikardo Tormo“ 8. novembra.