Moto 3: Vijeti najbrži u petak, Arenas (za sad) u Q1

Moto-GP3 6. nov. 202011:03 > 14:42
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Tokom dva slobodna treninga u okviru Moto 3 kategorije svetskog šampionata u motociklizmu na Velkoj nagradi Evrope u Valsniji najbrži je bio italijanski vozač Ćelestino Vijeti.

Najbrže vreme u petak je imao Ćelestino Vijeti, a njegov najbrži krug je iznosio 1:45.356, i on je za dve desetinke bio brži od drugoplasiranog Serhija Garsije. U vrhu su još Romano Fenati, Raul Fernandes, Filip Salač, Toni Arbolino, Karlos tataj i Andrea Minjo. Među vozačima koji su za sada u Q2 su i Kaito Toba, Džon Mekfi, Alonso Lopes, Juki Kuni, Derin Binder i Rikardo Rosi. Probleme u petak su imali dva vozača koja vode u generalnom plasmanu. Albert Arenas je imao tek 18. vreme, dok je Ai Ogura 16. Ukoliko ne poprave svoja vremena moraće da voze Q1 deo kvalifikacija. 

Inače na drugom treningu je dobro vozio Džon Mekfi, da bi Derin Binder na 28 minuta do kraja preuzeo prvo mesto. Kasnije je Lopes uspeo da ostvari dobro, vreme da bi pred kraj Ćelestino Vijeti napravio najbrži krug.

Ružan pad se desio nekoliko minuta pred kraj treninga kada je Rjusei Jamanaka pao u kontaktu sa Garsijom. On je inače sam kriv za udes posle kog je završio u šljunku, a pao je direktno na glavu.

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Na prvom treningu je bio najbrži Haume Masija i njegov krug je iznosio 1:49.840.

Pratio ga je timski kolega Tatsuki Suzuki (1:50.134), a treće vreme zabeležio je Kaito Toba na KTM (1:50.245).

Četvrto vreme imao je Alonso Lopes, peti je bio Toni Arbolino, a šesti Andrea Minjo.

Pratili su ih Džon Mekfi, Nikolo Antoneli, Selestino Vijeti i Gabrijel Rodrigo.

Drugi trening Moto 3 klase na programu je od 13.30, a prenos kompletne akcije iz Valensije pratite na Sport klubu 3.