Arbolino trijumfom opet u igri, odluka pada u Portugalu

Moto-GP3 15. nov. 202011:52 > 11:54
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Snajpersa Toni Arbolino slavio je na Velikoj nagradu Valensije, pretposlednjoj trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Italijan je na stazi „Rikardo Tormo“ stigao do prvog trijumfa ove godine, a treće u karijeri, i tako se umešao u borbu za titulu.

Drugo mesto, sa više od sekunde zaostatka, zauzeo je prošlogodišnji pobednik u Valensiji Serhio Garsija iz Estrelja Galisija tima, dok se na trećem stepeniku podijuma našao vozač Red Bul KTM Ajo tima.

Tokom većeg dela trke Fernandes je održavao sigurnu prednost, da bi ga u poslednjih nekoliko krugova sustigli Arbolino i Garsija, pošto su uspeli da se odvoje od preostalih vozača u grupi. Italijan je praktično sa sobom povukao španskog motociklistu, pa su zajedno počeli da izazivaju Fernandesa, da bi Arbolino prelomio trku pred poslednjih nekoliko krivina. Garsiju i Fernandesa na kraju je delilo 155 hiljaditinki.

Sekundu i po iza njih kroz cilj je prošao vodeći u generalnom plasmanu Albert Arenas iz Aspara, kojem je pobeda bila potrebna da bi osvojio titulu već u Valensiji. Njegov glavni rival Ai Ogura kroz cilj je prošao kao osmoplasirani, a između njih našli su se Derin Binder, Deniz Ondžu i Andrea Minjo. Iz borbe na samom vrhu u ranoj fazi trke ispali su Kaito Toba i Tacuki Suzuki, posle kontakta, i Ćelestino Vijeti, zbog izletanja.

Svetski šampionat se završava narednog vikenda Velikom nagradom Portugala na stazi „Algarve“, a pred nju Arenas ima osam bodova više od Ogure, a 11 od Arbolina i oni jedni mogu da ga izazovu u borbi za titulu.