Akosta se na „Sahsenringu“ vratio pobedama

Moto-GP3 20. jun. 202112:011 komentar
Podeli:
Pedro Akosta
AJO Motorsport

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Pedro Akosta slavio je na Velikoj nagradi Nemačke, osmoj trci sezone u Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Mladi Španac, koji je pre manje od mesec dana napunio 17 godina, na „Sahsenringu“ je upisao četvrtu pobedu ove sezone, a po peti put se našao na podijumu.

Akosta je u borbi za trijumf za 13 stotinki pobedio Kaita Tobu iz CIP Grin Pauera, dok je kao trećeplasirani kroz cilj prošao Džeremi Alkoba koji brani boje Gresinija. Međutim, Alkoba je zbog silaska sa staze pomeren za jednu poziciju, pa se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Leoparda Denis Fođa.

Trka u najslabijoj kategoriji u Nemačkoj nije ličila na neke od prethodnih u smislu broja vozača koji su konkurisali za trijumf, ali je bila jednako uzbudljiva. Nekoliko vozača se smenjivalo na čelu, da bi Akosta preuzeo kontrolu i u sjajnom finišu slavio.

Alkoba je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Andree Minja, Nikola Antonelija i Serhija Garsije, dok su najbolju desetoricu kompletirali Tacuki Suzuki, Ćavi Artigas i Isan Gevara. U borbi na samom vrhu učestvovali su u pojedinim trenucima i Đaume Masija i Romano Fenati, ali su zbog odvojenih incidenata ispali iz vodeće grupe.

Posle četvrtog trijumfa Akosta na čelu generalnog plasmana ima 145 bodova, a prate da Garsija sa 90 i Masija sa 72.

Svetski šampionat nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Holandije u Asenu.

Komentari

Vaš komentar