Akosta u Heresu nastavio gde je stao u Portugalu

Moto 3 2. maj. 202112:04 > 12:053 komentara
Podeli:
Pedro Akosta
AJO Motorsport

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Pedro Akosta došao je do treće pobede zaredom, pošto je slavio na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Na taj način 16-godišnji Španac je postao prvi vozač koji se na svoje prve četiri trke u karijere našao na pobedničkom postolju.

Akosta je pobedu obezbedio posle sjajne borbe sa Denizom Ondžuom, koji je skrivio incident u poslednjoj krivini, kada je sa staze izbacio Đaumea Masiju, drugog vozača Red Bul KTM Ajo tima, i Derina Bindera iz Petronasa.

Drugo mesto je na kraju zauzeo vozač Maks rejsinga Romano Fenati, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Džeremi Alkoba iz Gresinija. Alkoba je za samo 21 hiljaditinku pobedio Andreu Minja u borbi za poslednje mesto na podijumu.

Velika borba viđena je na stazi „Heres“ u najslabijoj kategoriji, dugo se činilo da bi Ondžu mogao do prvog trijumfa, ali je Alkoba izbio na prvu poziciju na polovini poslednjeg kruga, a njegovi pratioci nisu ni mogli da ga napadnu. Do incidenta u samom finišu došlo je kada je Ondžu pokušao da napadne Masiju, a pri izletanju je pokušio i Bindera.

Od takvog raspleta najviše je profitirao Fenati, a njega, Alkobu i Minja sledili su Ajumu Sasaki, Karlos Tadai, Džejson Dipaskje i Nikolo Antoneli. Među prvih deset našli su se Ćavi Artigas i Rjusei Jamanaka.

Pored borbe na samom čelu, trku je obeležilo novo odustajanje Džona Mekfija, koji ni četvrtu trku ove sezone nije uspeo da završi. Izletanja su imali i Gabrijel Rodrigo, u trenutku kada je bio na prvoj poziciji, i Tacuki Suzuki, dok je bio u vodećoj grupi.

Akosta na čelu generalnog plasmana ima 95 bodova, a prate ga Antoneli sa 44 i Minjo, koji ima 42.

Svetski šampionat nastavlja se Velikom nagradom Francuske u Le Manu 16. maja.

Komentari

Vaš komentar