Akosti triler u Špilbergu, Garsija pao, pa završio drugi!

Moto-GP3 8. avg. 202112:01 > 12:02
Podeli:
Pedro Akosta
AJO Motorsport

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Pedro Akosta slavio je na Velikoj nagradi Štajerske, 10. trci sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Mladi Španac je na „Red Bul ringu“ ostvario petu pobedu ove godine i ujedno u karijere, posle sjajne borbe sa sunarodnikom Serhiom Garsijom u promenljivim uslovima, na stazi koja se sušila posle kiše.

Akosta je ključni potez izveo u poslednjem sektoru, pošto ga je prethodno Garsija u duelu naterao da ode široko, da bi vozač Aspara potom izleteo sa staze. Uprkos tome, uspeo je da se vrati u trku i kao drugoplasirani prođe kroz cilj, sa 14 sekundi zaostatka u odnosu na sunarodnika, a sekundi ispred Romana Fenatija iz Maks rejsing tima.

Dvojica španskih motociklista su vodili sjajnu borbu tokom cele trke, pošto je osvajač pol pozicije Denis Ondžu pomeren na začelje na startu jer su mu mehaničari promenili pneumatike pošto je prošao rok za to. Garsija je bio taj koji je najviše bio na čelu, ali se sve spremalo za neizvesnu borbu u samom finišu.

Daleko iza njih Fenati je za desetinku pobedio drugog vozača Red Bul KTM Ajo tima Đaumea Masiju, dok je petoplasirani Ajumu Sasaki bio više od tri desetinke iza njih. Šesto mesto zauzeo je Darin Binder, ispred Rjuseija Jamanake i Jukija Kunija, a najbolju desetoricu kompletirali su Maksimilijan Kefler i Adrijan Fernandes.

Akosta na čelu generalnog plasmana ima 178 bodova, 43 više od Garsije, dok je Fenati treći sa 96.

Svetski šampionat nastavlja se već naredne nedelje Velikom nagradom Austrije, koja će takođe biti vožena u Špilbergu, na „Red Bul ringu“.

Komentari

Vaš komentar