Kišica u Asenu bez uticaja na Moto2: Suzuki prvi u petak

Moto-GP3 25. jun. 20219:59
Podeli:
Pedro Acosta, Dennis Foggia
Jan Woitas/picture-alliance/dpa/AP Images

Denis Fođa imao je najbrže vreme na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Holandije u Asenu. Tada je aktuelni lider Moto3 kategorije Svetskog šampionata u motociklizmu Pedro Akosta je bio tek sedmi, dok je na drugom treningu najbolje vreme uprkos slaboj kiši postavio Tacuki Suzuki.

Suzuki je na drugom treningu postavio najbrže vreme u petak kada je imao krug 1:41.568. Drugo vreme je imao Derin Binder koji je zaostajao manje od jedne desetinke i takođe je svoje vreme napravio na drugom slobodnom treningu. Slede Fođa, Minjo, Fenati, Rodrigo, Antoneli, Akosta koji su svi ostvarili svoja najbolja vremena tokom prvog, jutarnjeg treninga.

U Q2 su za sada i Masija, koji je imao ozbiljan pad na prvom treningu, zatim Mekfi, Nepa, Serhio Garsija, KAito Toba i Ćavijer Artigas.

Inače na drugom treningu su padove imali i Pedro Akosta i Tacuki Suzuki.

Najbolji krug na prvom treningu u Asenu je iznosio 1:41.748 i imao ga je Italijan koji vozi Hondu Denis Fođa. Derin Binder je bio sporiji 70 hiljaditinki, dok su zatim sledili Andrea Minjo, Romano Fenati, Gabrijel Rodrigo, Nikolo Antoneli i Pedro akosta na sedmom mestu. Džon Mekfi je imao devet vreme, a između njega i Akoste je bio Tacuki Suzuki.

Fođa je do najbržeg kruga stigao na minut do kraja treninga.

Inače u ovoj sesiji su imali padove Stefano Nepa, koji je prošao bez ikakvih posledica, a Đaume Masija je imao ozbiljniji udes posle koga je sa vozačem bilo sve u redu.

Komentari

Vaš komentar