Dominacija Fenatija i sveitalijanski podijum u Britaniji

Moto 3 29. avg. 202113:30
Podeli:
Romano Fenati
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Maks rejsing tima Romano Fenati trijumfovao je na Velikoj nagradi Britanije, 12. trci sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Povezano

Italijan je na „Silverstonu“ došao do prve pobede ove sezone, a 13. u karijeri, a ujedno je predvodio sveitalijanski podijum. Najbliži Fenatiju bio je Nikolo Antoneli iz Avintije, koji je imao sekundu i po zaostatka, dok se na trećem stepeniku našao vozač Leoparda Denis Fođa.

Od početka trkačkog vikenda na Ostrvu Fenati je izgledao nedodirljivo, a posle niza rekordnih krugova tokom treninga i kvalifikacija u istom ritmu je nastavio tokom trku. Malo vremena mu je bilo potrebno da se odvoji od svojih rivala, a jedino je Antoneli ostao uz njega, ali ga je u pokušaju da ga izazove u borbi za trijumf omela povreda ruke koju je zadobio u Austriji pre dve nedelje.

Fođa je na kraju bio četiri desetinke iza Antonelija, a do cilja se borio sa Isanom Gevarom za poslednje mesto na podijumu, a njih dvojicu je delilo 47 hiljaditinki. Najbolji među ostalima bio je Tacuki Suzuki iz Sić58 tima, ispred Đaumea Masije, Darina Bindera i Deniza Ondžua. Među prvih 10 našli su se i Rikardo Rosi i Karlos Tatai, dok je vodeći u generalnom plasmanu Pedro Akosta bio 12. Akostin glavni konkurent u borbi za titulu Serhio Garsija ostao je bez bodova, pošto je zauzeo 17. mesto.

Akosta sada na čelu šampionata ima 201 bod, Garsija ima 46 manje, dok je Fenati treći sa 132.

Svetski šampionat nastavlja se Velikom nagradom Aragona 12. septembra, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar