Fođa najbrži u Tajlandu, Garsija bez bodova

Moto 3 2. okt 20228:35
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Isan Gevara je za korak bliži osvajanju titule svetskog šampiona u motociklizmu u Moto3 kategoriji jer su njegovi rivali sada na dve pobede zaostatka u odnosu na njega. U Tajlandu je slavio Denis Fođa koji je imao i pol.

Do kraja šampionata su ostale još samo tri trke, a Gevara koji vodi u generalnom plasmanu ima 49 bodova više u odnosu na Denisa Fođu i 56 više u odnosu na Serhija Garsiju. On je ispao još u prvom krugu kada se sudario sa Adrijaom Fernandesom koji je ispred njega doživeo „hajsajd“ na svom motociklu. Garsija je uspeo da podigne motocikl i da nastavi trku, ali ga je njegova ekipa pozvala da uđe u boks. Tako je Serhio ostao bez bitnih bodova u borbi za titulu, a kako je zaostatak prevelik za Isanom Gevarom verovatno će mu ostati samo da se bori za drugo mesto u Moto3 kategoriji.

Slično je i sa Denisom Fođom koji je došao do četvrte pobede ove sezone. On je slavio isped Ajumua Sasakija i Rikarda Rosija, a pomenuti Gevara je bio tek peti.

Fođa je trku počeo sa prve pozicije i odmah je postavio pravi ritam kojim je oduvao konkurenciju. Pratio ga je Sasaki u dobrom delu trke, ali je Italijan ipak napravio veću prednost koja nije mogla da bude ugrožena. Uz Rikarda Rosija za treće mesto su se borili i Diogo Moreira, Stefano Nepa i David Munjos.

Što se tiče Isana Gevare on se dugo borio za sedmo mesto sa Ondžuom Nepom i Holgadom, a uslugu mu je učinio Deniz Ondžu time što je drugi put prekoračio granice staze pa je imao kaznu dugog kruga. Tako je pao na 12. mesto. Do kraja trke je Isan imao dobar ritam pa je izbio na peto mesto ispred svih ostalih dok su na vrhu u borbi za drugo mesto bili Sasaki i Rosi. Moreira je iz tog duela ispao pa je za njega bilo rezervisano četvrto mesto dok je Holgada progutala grupa koju je vodio Gevara.

U generalnom plasmanu Gevara ima 265 bodova, Denis Fođa 216, a Serhio Garsija 209.

Komentari

Vaš komentar