Fođa vlada Italijom, u Mizanu ispred Masije i Akoste

Moto-GP3 24. okt. 202111:45 > 11:591 komentar
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Pobednik Moto 3 trke za Veliku nagradu Ređo Emilije je Denis Fođa.

Denis Fođa je u sjajnom poslednjem krugu odoleo svim napadima Đaumea Masije i sačuvao prvo mesto. Fođa je ove sezone slavio na sve tri trke vožene u Italiji, ovo mu je peta pobeda u sezoni. Da sve bude još spektakularnije do trijumfa je došao sa 14. startne pozicije!

Akosta ostaje prvi u šampionskoj trci sa 234 boda, Fođa ga prati sa 213 i borba za zvanje šampiona sveta i dalje je otovorena.

Na četvrtom mestu na kraju se našao Derin Binder, a sledili su ga Stefano Nepa, Nikolo Antoneli, Romano Fenati, Ajumu Sasaki, Havijer Artigas i Filip Salač.

Cela trka na kraju je stala u jedan krug. Fođa je imao jednu sitnu grešku koju Masija nije uspeo da iskoristi i završio je na drugom mestu dok je treći bio Pedro Akosta koji je imao fantastičnu trku i do podijuma je došao sa pete startne pozicije.

Mnogo padova, mnogo grešaka, ali kao i uvek uzbudljiva trka u Moto 3 klasi. To je u najkraćem ono što smo videli u Mizanu na Velikoj nagradi Ređo Emilije na stazi „Marko Simončeli“.

Ono što sledi je trka u Moto 2 klasi (12:20), Srđan Erceg i Aleksandar Džankić na Sport Klubu 3 ponovo će vas pozdraviti iz svoje kabine u Mizanu.

Komentari

Vaš komentar