Fođi baš odgovara Mizano, borba za titulu otvorena

Podeli:
Leopard Sport SA

Vozač Leoparda Denis Fođa trijumfovao je na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 14. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Italijan je tako ostvario treću pobedu zaredom na stazi „Marko Simončeli“, pošto je prošle sezone vozio na obe trke koje su vožene na njoj. Ujedno je došao do trećeg trijumfa ove sezone, a devetog u karijeri.

Najbliži Fođi bio je Đaume Masija iz Red Bul KTM Ajo tima, koji je imao nešto manje od tri desetinke zaostatka u cilju, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Gasgas Aspara Isan Gevara. Španac je bio samo 45 hiljaditinki iza svog sunarodnika, a zahvaljujući takvom raspletu preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu.

Tokom većeg dela trke u borbi na čelu učestvovali su Fođa i Fođa, da bi im se u poslednjih nekoliko krugova pridružili vozač Teh3 tima Deniz Ondžu i Masija. U poslednji krug vozač Leoparda je ušao kao vodeći, dok su razlike iza njega bile minimalne, ali je Masijine i Gevarine planove za napad na njega pokvario Turčin koji ih je napao, a potom umalo izgubio kontrolu nad motorom. Stariji od dvojice Španaca je samo uspeo da nadmudri Gevaru do cilja, dok je Ondžu kroz cilj prošao kao četvrti.

Najbolji među ostalima bio je Danijel Olgado, ispred Tacukija Suzukija, Dioga Moreire i Ivana Ortole. U prvih 10 našli su se i Džon Mekfi i Stefano Nepa.

Pored trijumfa Fođe, trku u Mizanu obeležilo je i nesportsko ponašanje Serhija Garsije, do tada vodećeg u generalnom plasmanu. Vozač Aspara je izleteo sa staze u šestom krugu, ali se posle više od kruga vratio u trku i mešao se u borbu vozača koji su krug ispred njega. Garsiji je zbog toga pokazana crna zastavica.

Gevara sada na čelu generalnog plasmana ima 204 boda, 11 više od Garsije, dok je Fođin zaostatak na trećem mestu 35 bodova.

Svetski šampionat u motociklizmu nastavlja se Velikom nagradom Aragona 18. septembra, uz direktne prenose na Sport Klubu u SBB mreži i na platformama EON i Total TV.

Komentari

Vaš komentar