Fođi triler u Aragonu, velike greške Akoste i Garsije!

Moto 3 12. sep 202111:57 > 12:30
Podeli:
Denis Fođa
© 2021 Leopard Sport SA

Vozač Leopard rejsinga Denis Fođa trijumfovao je na Velikoj nagradi Aragona, 13. trci sezone Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Italijan je na stazi „Motorland“ došao do treće pobede ove sezone pošto je u cilju, u foto-finišu, za 41 hiljaditinku pobedio Deniza Ondžua iz Teh3 tima. Njima trojici se na podijumu pridružio Ajumu Sasaki, Ondžuov timski kolega.

Pored slavlja Fođe i njegove borbe sa Ondžuom do cilja, trku su obeležile velike greške dvojice glavnih kandidata za titulu. Prvo je Pedro Akosta izgubio kontrolu nad motorom i sa staze izbacio i Ćavija Artigasa iz Leoparda, kojeg je čak katapultiralo. To je Serhiju Garsiji, koji se borio za trijumf, omogućilo da poprilično smanji svoj zaostatak u generalnom plasmanu, međutim, vozač Aspara je izleteo sa staze u poslednjem krugu i ostao bez plasmana.

Borba na samom vrhu obuhvatala je nekolicinu vozača, ali je u poslednjem krugu bilo jasno da se svela na dva imena. Fođa je nekoliko krivina pre cilja uspeo da se nađe ispred mladog Turčina i potom se odbrani do samog cilja. Sasaki je bio šest desetinki iza njih dvojice, a šest stotinki ispred Isana Gevare, a sledili su ih Italijani Nikolo Antoneli i Andrea Minjo, kao i osvajač pol pozicije Darin Binder. Među najboljom desetoricom našli su se i Stefano Nepa, Tacuki Suzuki i Đaume Masija.

Akosta je na čelu generalnog plasmana ostao na 201 bodu, Garsija ima 155, dok je Fođa treći sa 143.

Svetski šampionat se nastavlja već narednog vikenda trkom za Veliku nagradu San Marina i Riminija na stazi „Marko Simončeli“.

Komentari

Vaš komentar