Fođi trijumf, Akosta iz bolnice do četvrtog mesta u Asenu

Moto-GP3 27. jun. 202112:01 > 12:191 komentar
Podeli:
Denis Fođa
© 2021 Leopard Sport SA

Vozač Leoparda Denis Fođa slavio je na Velikoj nagradi Holandije, devetoj trci sezone u Moto3 kategorije Svetskog šampionata.

Mladi Italijan je u Asenu upisao drugu pobedu ove sezone, a treću u karijeri, a ujedno je svom timu doneo 30. trijumf. Fođa je kroz cilj prošao 78 hiljaditinki ispred Serhija Garsije iz Aspara, a njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Maks rejsing tima Romano Fenati, koji je bio nešto više od desetinke dalje, uprkos dvema kaznama.

Kao i obično u najslabijoj kategoriji, veliki broj vozača učestvovao je u borbi na samom vrhu, da bi se u poslednjih nekoliko krugova Fođa ustalio u vođstvu. Na kraju se borba svela na tri imena, pošto su i Garsija i Fenati pokušali da izazovu vozača Leoparda u samom finišu, ali nisu uspeli. Stariji od dvojice Italijana je do trećeg mesta, inače, došao pošto je odradio dve kazne dugog kruga zbog neodgovorne vožnje na prošlonedeljnoj trci u Nemačkoj.

Kao četvrtoplasirani kroz cilj prošao je vozač Petronasa Derin Binder, međutim, on je izgubio tri pozicije zbog izlaska van okvira staze. Tako je njegovu poziciju nasledio Pedro Akosta, koji je zbog povrede koju je zadobio na trećem treningu propustio kvalifikacije, a potom noć proveo u bolnici i startovao sa samog začelja. Od Binderove kazne profitirali su i Tacuki Suzuki i Džon Mekfi, a iza Južnoafrikanca sledili su Gabrijel Rodrigo, Ćavi Artigas i Džeremi Alkoba.

Akosta pred letnju pauzu ima 156 bodova na čelu generalnog plasmana, 46 više od Garsije, dok je Fođa sada treći sa 86.

Naredna trka Svetskog šampionat vozi se za Veliku nagradu Štajerske 8. avgusta.

Komentari

Vaš komentar