Garsija najbolji u trileru na “Katalunji”

Moto 3 6. jun 202112:23 > 12:28
Serhio Garsija
© 2021 Aspar Team

Vozač Aspara Serhio Garsija slavio je na Velikoj nagradi Italije, sedmoj trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Garsija je na stazi „Katalunja“ upisao drugu pobedu ove sezone, a treće u karijeri, sa 15 hiljaditinki prednosti u odnosu na Džeremija Alkobu iz Gresinija. Kao trećeplasirani kroz cilj prošao je vozač Red Bul KTM Ajo tima Đaume Masija, međutim, njemu je oduzeta ta pozicija zbog izlaska van okvira staze u poslednjem krugu. Na taj način, Deniz Ondžu, koji brani boje Teh3 tima, stigao je do prvog podijuma u karijeri. Sva trojica vozača na pobedničkom postolju su se pojavili u majicama sa likom Džejsona Dupaskjea, koji je izgubio život posle nesreće u Muđelu prošle nedelje.

Velika borba tokom cele trke viđena je u Montmelu, gde je blizu 20 vozača učestvovalo u borbi za trijumf. U poslednji krug je kao vodeći ušao Derin Binder iz Petronasa, ali je Garsija odmah potom postao najagresivniji, što mu se isplatilo. Sve se, ipak, svelo na foto-finiš u kojem je dvojicu Španaca delilo 15 hiljaditih delova sekundi.

Odmah pošto su oni prošli kroz cilj na stazi je istaknuta crvena zastavica zbog incidenta u osmoj krivini, gde je Ajumu Sasaki izgubio kontrolu i sa staze izbacio i sebe i vozače Leoparda Denisa Fođu i Ćavija Artigasa. Uprkos tom incidentu i prekidu trke, važili su rezultati posle kompletirane kompletne dužine trke, a ne sa kraja kruga ranije. Pored tog incidenta, još jedan veći viđen je nekoliko krugova ranije, kada je Džon Mekfi izleteo sa prve pozicije, a da bi izbegli njegov motor sa svojih su skočili Andrea Minjo i Tacuki Suzuki.

Iza najbolje trojice sledio je Masija, ispred Bindera, osvajača pol pozicije Gabrijela Rodriga i vodećeg u generalnom plasmanu Pedra Akosta. Među prvih 10 našli su se i Nikolo Antoneli, Kaito Toba i Stefano Nepa.

Akosta na prvoj poziciji u šampionatu sada ima 120 bodova, 39 više od Garsije, dok je Masija treći sa 72.

Ovogodišnji Svetski šampionat nastavlja se Velikom nagradom Nemačke na „Sahsenringu“ 20. juna.

Komentari

Vaš komentar