Kiša pokvarila planove lideru, Akosta mora u Q1

Moto-GP3 15. maj. 202110:21
Podeli:
Pedro Acosta
REUTERS/Jon Nazca

Kišoviti vremenski uslovi i vlažna staza u Le Manu su omeli vozače da postave bolja vremena na slobodnim treninzima, pa su zato ostali na snazi rezultati od petka kada je najbrže vreme u Moto3 kategoriji imao Gabrijel Rodrigo.

Takođe to znači da i aktuelni lider u generalnom plasmanu, vozač KTM Pedro Akosta mora u Q1. On je imao tek 18. vreme u petak i zato nije ni blizu vodećima.

Najbrži je Gabrijel Rodrigo na slobodnim treninzima, a uz njega će u Q2 direktno i Derin Binder, Đaume Masija, Nikolo Antoneli, Deniz Ondžu, Andrea Minjo, Romano Fenati, Rusei Jamanaka, Stefano Nepa, Ajumu Sasaki, Džejson DUpaskije, Džon Mekfi, Rikardo Rosi i Serhio Garsija.

Najbrže vreme na trećem treningu je inače imao Adrijan Fernandes vozač Huskvarne koji je vozio krug 1:54.228. On je ukupno imao tek 27. vreme jer su krugovi u petak bili za desetak sekundi brži.

Inače padove na trećem treningu su imali Tacuki Suzuki, Đaume Masija, Karlos Tataj, Pedro Akosta koji je pao treći put za ovaj vikend, zatim Andi Farid Izdihar, Ćavi Artigas i Rjusei JAmanaka. Poslednja dvojica su završila u medicinskom centru gde se proverava da li imaju neke povrede.

 

Komentari

Vaš komentar