Mekfi i Alkoba oštro kažnjeni zbog fizičkog okršaja u Dohi

Moto 3 4. apr 202123:09 > 05. apr 2021 1:25
Podeli:
Džon Mekfi
Petronas SIC Racing Team

Vozač Petronas SIC tima Džon Mekfi i Džeremi Alkoba iz Gresinija zaradili su oštre kazne zbog fizičkog obračuna koji se desio pošto su obojica ostali bez plasmana na Velikoj nagradi Dohe u Moto3 kategoriji.

Njih dvojica su se borili u vodećoj grupi četiri kruga pre kraja, kada je Alkoba otpozadi udario u Derina Bindera i pao sa svog motora koji je pokupio Mekfija sa staze.

Britanac je potom pojurio ka vozaču Gresinija, prvo ga je šutnuo, a fizički obračun se nije završio na tome, međutim, ostatak nije mogao da se vidi u televizijskom prenosu.

Direkcija trke je nekoliko sati kasnije odlučila da obojici izrekne identičnu kaznu zbog tuče. Tako će Mekfi i Alkoba morati da plate po 1.000 evra, a takođe će na narednoj trci startovati iz pit lejna – vozač Petronasa 10 sekundi posle normalnog starta iz boksa, a Španac pet.

Povezane vesti

Mekfi i Alkoba su inače, i nedelju dana ranije izbačeni iz trke u istom incidentu na stazi “Losail”, a tada je vinovnik bio Ćavi Artigas iz Leopard rejsinga.

Na drugoj trci u Dohi trijumfovao je vozač Red Bul KTM Ajo tima Pedro Akosta, ispred Bindera i Nikola Antonelija iz Avintije.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom Portugala 18. aprila.

Komentari

Vaš komentar