Mekfi: Izvinjavam se zbog svog ponašanja, prihvatam kaznu

Moto-GP3 5. apr. 202121:24
Podeli:
Petronas Sepang Racing Team

Vozač Petronas SIC tima Džon Mekfi i Džeremi Alkoba iz Gresinija oštro su kažnjeni zbog fizičkog obračuna koji se desio pošto su obojica ostali bez plasmana na Velikoj nagradi Dohe u Moto3 kategoriji.

Njih dvojica su se borili u vodećoj grupi četiri kruga pre kraja, kada je Alkoba otpozadi udario u Derina Bindera i pao sa svog motora koji je pokupio Mekfija sa staze.

Britanac je potom pojurio ka vozaču Gresinija, prvo ga je šutnuo, a fizički obračun se nije završio na tome, međutim, ostatak nije mogao da se vidi u televizijskom prenosu.

Direkcija trke je nekoliko sati kasnije odlučila da obojici izrekne identičnu kaznu zbog tuče. Tako će Mekfi i Alkoba morati da plate po 1.000 evra, a takođe će na narednoj trci startovati iz pit lejna – vozač Petronasa 10 sekundi posle normalnog starta iz boksa, a Španac pet.

Mekfi se oglasio i kratkom izjavom nakon što mu je izrečena kazna.

„Dozvolio sam da me emocije savladaju u Kataru nakon što sam drugu nedelju zaredom ispao sa staze zbog greške drugog vozača. Moram da se izvinim zbog svog ponašanja, nisam reagovao dobro. Ovo je sport u kome je adrenalin visok, jasna je i opasnost koju donosi, a meni je tuđi motor prozujao kraj glave i to je dovelo do moje burne reakcije kakvim nisam sklon. Želim da se izvinim navijačima, mom timu, Petronasu i svim našim partnerima. Prihvatam kaznu i idem u Portimao fokusiran na zadatak koji je ispred mene“, poručio je Mekfi.

Komentari

Vaš komentar