Moto 3: Binder najbrži u petak, Akosta tek 16.

Moto 3 28. maj. 202110:14 > 14:48
Podeli:
Jason Dupasquier, Darryn Binder
AP Photo/David Vincent

Italijan Andrea Minjo bio je najbrži na prvom treningu za Veliku nagradu Italije u Moto 3 šampionatu, dok je na drugom najbolje vreme imao Derin Binder.

Najbrži u petak na stazi u Muđelu je Derin Binder. Njegov krug na drugom treningu je iznosio 1:56.661. Drugi je bio Denis Fođa sa skoro dve desetinke zaostatka, a u vrhu su bili još Džon Mekfi, Romano Fenati, Gabrijel Rodrigo, Tacuki Suzuki, Deniz Ondžu, Nikolo Antoneli, Andrea Minjo.

Za sada rezultate za Q2 imaju Đaume Masija, Rikardo Rosi, Karlos Tataj, Stefano Nepa i Džejson Depaskije. Vodeći u generalnom plasmanu Pedro Akosta je imao tek 16. vreme i u subotu će morati da zapne na trećem slobodnom treningu kako ne bi morao u Q1.

Na drugom treningu je najpre najbrže vreme imao Suzuki, zatim Minjo, da bi na tri minuta do kraja Fenati izbio na prvo mesto. Odmah ga je sklonio sa te pozicije Derin Binder koji je do kraja treninga ostao najbrži. Inače lider u generalnom plasmanu Pedro Akosta je pao i to je bio prvi pad ovog vikenda.

Domaći takmičar Andrea Minjo je najbolji krug na stazi u Muđelu na prvom treningu. Vrene mu je bilo 1.57.724. Iza njega je ostao sunarodnik Romano Fenati sa 1.58.219, dok je treći bio Haume Masija sa 1.58.387.

Nikolo Antoneli je zauzeo četvrto mesto, da bi do desete pozicije usledili Darin Binder, Deniz Ondžu, Denis Fođa, Džon Mekfi, Filip Salač i Gabrijel Rodrigo.

 

Komentari

Vaš komentar