Moto3: Fođa vs Akosta 2-0 u petak

Moto-GP3 5. nov. 202115:00 > 15:02
Podeli:
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Denis Fođa je i dalje u borbi za titulu Svetskog šampiona Moto3 klase, a da bi u njoj i ostao u Portugalu mora da ili bude bolje plasrian od Pedra Akoste ili da mu Španac ne pobegne na preko pet bodova razlike. Italijan je zato ozbiljno shvatio odmah prvi trening i sa vremenom 1:48.296 osvojio je prvo mesto. Na drugom je imao vreme 1:48.041 i takođe je bio bolji od Pedra Akoste čime pokazuje da je u nešto boljoj formi pred odlučujuće borbe.

Denis Fođa je na drugom treningu bio među najbržima, a zauzeo je drugu poziciju iza Romana Fenatija. Italijan je uglavnom tokom drugog treninga imao najbrže vreme, da bi Pedro Akosta uz nekoliko dobrih krugova uspeo da se probije na prvo mesto. Fođa je sačuvao svoj najbrži krug za sam kraj i uspeo je da još jednom završi ispred aktuelnog lidera u svetskom šampionatu.

Romano Fenati je imao krug 1:48.026 za koji se činilo da će biti poništen ali je ipak on ostao na prvom mestu.

Vozač Leopard Rejsinga je bio za sedam i po desetinki brži od konkurencije na prvom slobodnom treningu tako da je mladi Italijan bio zaista fenomenalan na prom slobodnom treningu. Iza njega su sledili Stefano Nepa, Filip Salač, Andrea Minjo, Džon Mekfi, dok je Pedro Akosta bio tek šestoplasirani.

Aktuelni lider u svetskom šampionatu je uglavnom vodio tokom prvog treinga, ali je u završnim minutima imao na jednom brzom krugu grešku koja ga je koštala pa nije uspeo da konkuriše Fođi.

Drugi trening Moto3 kategorije je na programu od 14 i 15, a čitavu akciju sa staze u Algarveu pratite na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar