Moto3: Garsiji pol i rekord staze, Fođa 4., Akosta tek 14.

Moto-GP3 6. nov. 202114:38 > 14:40
Podeli:
Serhio Garsija
GEPAxpictures/xManfredxBinder

Španac Serhio Garsija (18) na "Gas Gas" motoru, osvojio je pol-poziciju klase Moto 3, za Veliku nagradu Algarvea, koja se vozi u nedelju na stazi "Portimao".

Trećeplasirani u svetskom šampionatu sa rezultatom 1:47,274 postavio je i rekord staze, kojeg u poslednjem krugu kvalifikacija nisu uspeli da nadmaše njegovi najveći rivali.

Škot Džon Mekfi zauzeo je drugo, a prvi startni red upotpuniće Španac Adrijan Fernandes na Huskvarni.

Iz drugog reda krenuće Italijan Denis Fođa, a njegov najveći rival u borbi za titulu, trenutno vodeći u svetskom šampionatu Pedro Akosta tek četrnaesti.

Njemu je poništen brzi krug samo pola minuta pre kraja kvalifikacija, zbog napuštanja staze, pa je pobednik pet trka ove sezone morao da se zadovolji sa skromnih 1:47,986.

Tokom prvog dela treninga vodio je Čeh Filip Salač, koji je na kraju zauzeo deveto mesto. Od momaka koji su pregrmeli i prvu rundu kvalifikacija najbolji je na kraju bio Džeremi Alkoba na 11. mestu.

Trka Moto 3 klase za Veliku nagradu Algarvea na programu je u nedelju od 12,20 časova. U svetskom šampionatu, dve trke pre kraja Španac Pedro Akosta ima 31 bod prednosti u odnosu na Denisa Fođu (234:213).

Komentari

Vaš komentar