Ondžu posle haosa u Ostinu suspendovan na dve trke!

Moto 3 3. okt 202123:565 komentara
Podeli:
Deniz Ondžu
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Red Bul KTM Tech3 tima Deniz Ondžu neće moći da učestvuje na sledeće dve trke Moto 3 šampionata zbog incidenta koji je izazvao u nedelju na Velikoj nagradi Amerike u Ostinu.

Osamnaestogodišnji Turčin bio je inicijator katastrofalnog sudara zbog koga, odlukom organizatora, trka u Sjedinjenim Državama nije završena.

Povezane vesti

Do prekida je došlo u trećem od pet predviđenih krugova koji je trebalo da se odvozaju nakon što je trka već bila prekinuta. Gresinijev vozač Džeremi Alkoba je udario u Ondžua koji se pomerio na trkačku liniju, a na njegov motor su zatim naleteli Pedro Akosta i Andre Minjo.

Iako su scene bile jezive, srećom, sva trojica su nepovređeni.

U saopštenju se navodi da je utvrđeno da je Ondžu izazvao sudar skretanjem u liniju drugog vozača na ravnom delu staze.

To je u suprotnosti sa posebnim uputstvima datim kompletnom timu/takmičarima putem e-pošte, te se smatra neodgovornom vožnjom kojom se izaziva opasnost za ostale takmičare,“ piše u saopštenju stjuarta i dodaje se:

„Zbog gore navedenih razloga i namernog izazivanja ovog ozbiljnog incidenta izriče se suspenzija učestvovanja na sledeće dve trke u Italiji i Portugaliji.

Potvrđeno je i da tim Tech3 nije uložio žalbu na pomenutu odluku.

Španac Izan Gevara iz Aspar tima pobedio je u Ostinu ispred Denisa Fođe iz Leopard Rejsinga i Džona Mekfija iz Petronas Sprint Rejsinga.

 

 

Komentari

Vaš komentar