Oproštaj od Dupaskjea: Najbrutalnija strana našeg sporta…

Moto 3 31. maj 202115:06 > 15:151 komentar
Džejson Dupaskje
motogp.com

Florijan Pristel, prvi čovek Pristel Gran Pri tima, uz veliku tugu oprostio se od svog tragično preminulog motocikliste Džejsona Dupaskjea.

Mladi Švajcarac (19) izgubio je život u nedelju od posledica zadobijenih usled pada tokom subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Italije u Moto 3 šampionatu.

Povezane vesti

Pogodila nas je najbrutalnija strana našeg sporta. Veoma je teško opisati količinu bola i sva trenutna osećanja. Naš svet je zaustavljen u momentu kada je Džejson Dupaskje izgubio najtežu životnu borbu. Tugujemo zbog gubitka mladog vozača i sjajne osobe. Iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima„, stoji u saopštenju Pristela.

Džejson je bio neverovatno dobar momak, uzor mnogim talentima. Tako ćemo ga pamtiti. Vredan sportista koji je ostvario Moto 3 san. Možemo da budemo ponosni na ono što je ostavio iza sebe, iako nas je napustio kao 19-godišnjak. Dobijamo veliki broj poruka podrške. Sada moramo da prihvatimo ovu tešku situaciju i nastavimo dalje najbolje što možemo, kako bismo ispunili Džejsonovu misiju i sačuvali časnu uspomenu na njega„, dodaje se u saopštenju.

Dupaskjeova smrt prva je u Svetskom šampionatu posle pet godina i nesreće na stazi „Katalunja“ trećeg juna 2016. kada je preminuo Luis Salom.

Komentari

Vaš komentar