Oproštaj od Dupaskjea: Najbrutalnija strana našeg sporta…

Moto-GP3 31. maj. 202115:06 > 15:151 komentar
Podeli:
Džejson Dupaskje
motogp.com

Florijan Pristel, prvi čovek Pristel Gran Pri tima, uz veliku tugu oprostio se od svog tragično preminulog motocikliste Džejsona Dupaskjea.

Mladi Švajcarac (19) izgubio je život u nedelju od posledica zadobijenih usled pada tokom subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Italije u Moto 3 šampionatu.

Povezane vesti

Pogodila nas je najbrutalnija strana našeg sporta. Veoma je teško opisati količinu bola i sva trenutna osećanja. Naš svet je zaustavljen u momentu kada je Džejson Dupaskje izgubio najtežu životnu borbu. Tugujemo zbog gubitka mladog vozača i sjajne osobe. Iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima„, stoji u saopštenju Pristela.

Džejson je bio neverovatno dobar momak, uzor mnogim talentima. Tako ćemo ga pamtiti. Vredan sportista koji je ostvario Moto 3 san. Možemo da budemo ponosni na ono što je ostavio iza sebe, iako nas je napustio kao 19-godišnjak. Dobijamo veliki broj poruka podrške. Sada moramo da prihvatimo ovu tešku situaciju i nastavimo dalje najbolje što možemo, kako bismo ispunili Džejsonovu misiju i sačuvali časnu uspomenu na njega„, dodaje se u saopštenju.

Dupaskjeova smrt prva je u Svetskom šampionatu posle pet godina i nesreće na stazi „Katalunja“ trećeg juna 2016. kada je preminuo Luis Salom.

Komentari

Vaš komentar