Slavlje Fođe, sveitalijanski podijum, katastrofa Fenatija

Moto-GP3 19. sep. 202112:01 > 12:19
Podeli:
Denis Fođa
© 2021 Leopard Sport SA

Vozač Leoparda Denis Fođa slavio je na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 14. trci sezone Moto3 kategorije Svetsko šampionata.

Mizano 2021.

Fođa je na stazi „Marko Simončeli“ došao do druge pobede zaredom, a četvrte ove sezone i tako predvodio sveitalijanski podijum. Najbliži mu je bio Nikolo Antoneli iz Avintije, sa nešto više od pola sekunde zaostatka, dok se na najnižoj stepenici našao vozač Snajpersa Andrea Minjo.

Veći deo trke nije ukazivao na takav rasplet, pošto je od starta poveo Romano Fenati iz Maks rejsinga i konstantno povećavao svoju prednost. Italijan je u jednom trenutku imao i tri sekunde prednosti, ali je devet krugova pre kraja trke izgubio kontrolu nad motociklom i izleteo sa staze.

Fenatija su do tada pratili sunarodnici, pa je Fođa nasledio vođstvo, dok je Antoneli do druge pozicije došao u samom finišu, pretekavši Minja. Najbolji među ostalima bio je Serhio Garsija iz Aspara, ispred Đaumea Masije, Darina Bindera i vodećeg u generalnom plasmanu Pedra Akoste. Među najboljom desetoricom našli su se i Karlos Tatai, Stefano Nepa i Ajumu Sasaki.

Akostina prednost u šampionatu je i u Mizanu nastavila da se topi, pa sada, četiri trke pre kraja sezone, ima 42 boda više od Fođe i Garsije.

Svetski šampionat nastavlja se 3. oktobra trkom za Veliku nagradu Amerika u Ostinu.

Komentari

Vaš komentar