Dupaskje u bolnici, povrede ozbiljne, bez konkretnih vesti

Automoto 29. maj 202117:17 > 17:183 komentara
Podeli:
Ayumu Sasaki
REUTERS/Stephane Mahe

U subotu su vožene kvalifikacije za trku za Veliku nagradu Italije na stazi Muđelo u Moto3 konkurenciji, a pol poziciju ostvario je Japanac Tacuki Suzuki. Međutim, kvalifikacije je obeležio strašan incident u kojem su povređeni Ajumu Sasaki i Džejson Dupaskje. Japanac se oseća dobro, ali Dupaskje je morao da bude prenet u bolnicu.

Moto3:

Zbog crvene zastave na Muđelu odložen je početak četvrtog slobodnog treninga u Moto GP konkurenciji.

Incident se dogodio u finišu kvalifikacija, a Sasaki je pokušao da izbegne Dupaskjea, koji je pao. Džeremi Alkoba je takođe učestvovao u udesu.

Japanac je potom naleteo na Dupaskjea. Obojici su lekarski timovi odmah počeli da ukazuju pomoć, što je trajalo više od 30 minuta. Dupaskje je ležao na stazi, a medicinsko osoblje mu je davalo infuziju. Do staze je došao i helikopter koji je preneo 19-godišnjeg Švajcarca do bolnice u Firenci. Dupaskjeu dugo ukazivana pomoć na stazi zbog toga što je bolnica prilično udaljena od Muđela, pa lekarski tim ništa nije želeo da rizikuje.

Sasaki je prenet u medicinski centar, a prema informacijama koje prenose evropski mediji, oseća se dobro, baš kao i Alkoba.

Škrta je Dorna kada su u pitanju informacije o zdravstvenom stanju mladog Dupaskjea.

Oglasio se kratko Đankarlo de Filipo, glavni lekar:

„Radi se o veoma ozbiljnom udesu, medicinski tim je radio na tome da stabilizuje Dupaskjea nakon čega je prevezen u bolnicu u Firenci. Radi se o ozbiljnim povredama, ali čekamo dalje informacije iz bolnice“, saopštio je.

Iako je to sada manje važno, na drugom mestu kvalifikacije je završio Tacuki Suzuki, na trećem mestu je bio Pedro Akosta, a na četvrtoj i petoj startnoj poziciji biće Gabrijel Rodrigo i Denis Fođa.

U prvih deset našli su se još Džeremi Alkoba, Romano Fenati, Nikolo Antoneli, Džon Mekfi i Ajumu Sasaki.

Komentari

Vaš komentar