Sukob Rosija i Espargara dovodi do budućih kazni

Moto GP 23. sep. 201618:45 > 18:47
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Međunarodna asocijacija trkačkih timova (IRTA) upozorila je vozače i timove Moto GP šampionata da će biti kažnjeni ako iskažu nepoštovanje prema rivalima.

  U saopštenju koje je poslato svim timovima pre dve nedelje, IRTA je naglasila da je od izuzetne važnosti da se zadrži poštovanje unutar šampionata i da će nesportsko ponašanje biti sankcionisano. IRTA je upozorila da će ubuduće loši maniri potencijalnih novčanih kazni.

Do takve reakcije došlo posle sukoba između Valentina Rosija i Aleša Espargara tokom drugog treninga za Veliku nagradu San Marina. Doktor je smatrao da ga je Espargaro usporio na trkačkoj liniji i posle rasprave je Špancu pokazao srednji prst.

Upitan u Aragonu o tome da li je upozorenje rezultat njegovog sukoba sa starijim Espargarom, Rosi je rekao:

“Mislim da je u Mizanu Espargaro napravio grešku, ostao je na trkačkoj liniji i dok smo se svađali rekao mi je: J**i se. Moja greška je što sam mu pokazao srednji prst. Što se svega ostalog tiče, bio sam u pravu. Možda sam pomalo preterao i istina je da tako ne treba da se reaguje. Ali, s druge strane, vozači kada su na stazi moraju da obrate pažnju, to što je on uradio nije fer i gore je od mog srednjeg prsta”.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja ovog vikenda Velikom nagradom Aragona, uz direktan prenos na Sport klubu.