Dukati ima jasnu ideju šta da promeni zbog Lorenca

Moto GP 21. nov 201613:20 > 13:23
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Generalni direktor Dukatija Điđi Dal‘Inja izjavio je da italijanski tim zna šta treba da promeni na svom motoru zbog Horhea Lorenca, posle njegovog prvog testiranja.

Manje od 48 sati pošto je pobedio na poslednjoj trci koju je vozio za Jamahu, španski motociklista je prvi put seo na Dezmosediči na stazi „Rikardo Tormo“. Za petostrukog svetskog šampiona je to bila jedina prilika da testira Dukati pre testiranja u Maleziji u januaru, pošto mu ugovor sa Jamahom ističe tek 31. decembra.

Lorenco je bio treći prvog dana testiranja na ovogodišnjem modelu Dukatija i osmi dan kasnije, kada se našao na motoru za narednu sezonu. Tokom dva dana, kompletirao je ukupno 126 krugova.

Imam jasnu ideju šta je Horheu potrebno i nadam se da ću to moći da mu pružim za naredna testiranja. Poprilično sam zadovoljan njegovim impresijama o motoru. Od početka testiranja je našao neke odlične stvari i neke loše u odnosu na njegov standarni motor“, naglasio je Dal‘Inja.

Dal‘Inja je istakao da je Lorenco vozio i ovogodišnji motor i model za narednu sezonu da bi napravio poređenje.

Sigurno je da bi vreme mogla da bude bolja, ali ako želimo bolje krugove, moramo da radimo na drugi način. Nismo odradili prava podešavanja za njega, ali smo naučili nešto i srećan sam zbog toga“, istakao je Dal‘Inja.

Naredna sezona Moto GP šampionata startuje Velikom nagradom Katara 26. marta.