Lous: Da je trka sutra, boro bih se za bodove

Moto GP 22. feb 201713:18 > 13:19
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Sem Lous napustio je Australiju nakon testova na Filip Ajlandu veoma zadovoljan. Nekadašnji Moto 2 šampion je ruki u GP klasi ove sezone i nada se da će nastaviti da nadograđuje svoju veštinu.

Na Filip Ajlandu najbrži krug je izvozio za 1:30.200 i najavljuje da može da bude i bolji i da može da se bori za poene već u Kataru.

„Mnogo je pozitivnih aspekata za nas nego što možda deluje na prvi pogled. Na početku sam imao neke poteškoće ali napredak je bio konstantan. Uspeo sam da držim priključak sa nekolicinom vozača koji su bili ispred mene uprkos tome što sam imao nekoliko greškica u brzom krugu koje su me koštale nekoliko desetinki možda. Očigledno je da moramo da budemo brži ali verujem da to misle svi vozači. Uz izuzetak najbržeg dvojca svi ostali imali su veoma slična vremena. Iskreno, kada bi treka bila sutra mislim da bih mogao da se borim za bodove, ali mislim da je naš potencijal i veći od toga. Testovi u Kataru će nam biti prilika za novi korak napred. Ono što je Aleš uspeo da pokaže na novom motoru je važan znak. Znam da imam sve što je potrebno da na najbolji način počnem sezonu“, poručio je Lous.

Testovi u Kataru biće poslednji pred početak sezone do koje je ostalo 29 dana i koju ćete pratiti na Sport Klubu. Uz već najavljivana iznenađnja.