Rosi: Mnogo je vremena prošlo…

Moto GP 25. jun. 201717:51 > 17:54
Podeli:
© 2017 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je svoje desete pobede na Velikoj nagradi Holandije da veruje da se zahvaljujući njoj vratio u borbu za titulu.

Vozač Jamahe je do svog prvog trijumfa došao pobedivši Danila Petručija na Pramak Dukatiju za 63 hiljaditinke u cilju.

Pošto njegov timski kolega Maverik Vinjales nije uspeo završi osmu trku sezone, ostao je bez prve pozicije u generalnom plasmanu, a Rosi je sada treći, sa samo sedma bodova manje od vodećeg Andree Dovicioza.

Ovo je važna pobeda jer je šampionat otvoren. Nadoknadili smo veliki broj bodova, ali posle ovako sjajne trke, fantastičan je osećaj pobediti“, istakao je Rosi.

‚Doktor‘ je u nedelju upisao i svoju 115. pobedu u karijeri, na mestu gde je proslavio i jubilarni, 100. trijumf. Italijanski motociklista kaže da mu je „Katedrala motociklizma“ posebno mesto.

Ovo mesto je specijalno, posebno sada, kada imate toliko ljudi koji su došli, a staza je fantastična. Bila je ovo sjajna trka od početka do kraja, u prvom trenutku sam pomislio da bih mogao da pobedim jer sam bio u vrhu, imao sam dobar ritam, ali je kiša počela da pada. Ali, ovo je Asen i ovo je moja deseta pobeda ovde, tako da sam presrećan. Srećan sam iz različitih razloga, ali je glavni to što sam ponovo pobedio. Trkam se i radim tokom cele godine za ovaj osećaj, on je sjajan pošto sam ga prethodni put osetio prošle godine. Mnogo je vremena prošlo“, istakao je Rosi.

Italijanski motocikli
sta kaže da se u Asenu mnogo bolje osećao na svom motoru, istakavši da je mogao da vozi na svoj način.

Osećam se mnogo bolje na motoru, vratio mi se osećaj i to je najvažnije jer sam mogao da vozim na svoj način za pobedu kao što je ova. Osećam da mogu bolje da vozim motor, ali otkrićemo da li će tako biti i na Sahsenringu, koja je drugačija staza u poređenju sa Asenom. U prošlosti smo tamo imali mnogo sjajnih trka, ali se nadamo da ćemo biti konkurentni i tamo“, naglasio je ‚Doktor‘.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Nemačke narednog vikenda.