Markes: Ne očekujem ništa do sledeće sezone

Moto GP 27. jun. 201713:28 > 13:30
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion kraljevske klase Mark Markes ne veruje da Honda može da smanji zaostatak u odnosu na Jamahu ove sezone, ali kaže da je odlučan da se u takvoj situaciji izbori najbolje što može.

Markes je u dosadašnjem delu sezone na osam trka upisao samo jednu pobedu, a posle trećeg mesta na prošlonedeljnoj Velikoj nagradi Holandije na četvrtom mestu ima 11 bodova manje od vodećeg Andree Dovicioza. Upravo vozača Dukatija i Kala Kračloa na LCR Hondi mladi Španac je pobedio u borbi za podijum na legendarnom“Asenu“.

Ne očekujem velike promene pre naredne godine. Nadam se da ću moći da se izborim u ovom situaciji na najbolji mogući način, a videćemo da li ćemo sledeće godine imati dobru sezonu„, istakao je Markes.

Vozač Repsol Honde se već godinu i po dana žali na ubrzanje, što mora da nadoknadi time što rizikuje pri kočenju, a to se vidi po broju njegovih udesa u ovogodišnjem šampionatu. Upisao je 13 padova tokom osam trkačkih vikenda, od toga šest samo na stazi „Katalunja“.

S druge strane, Jamaha je u Asen donela nove šasije za Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa, koji se sada nalaze između Markesa i Dovicioza u poretku. Jamaha ima četiri pobede ove sezone, Honda dve, isto koliko i Dukati.

Odradili smo testiranja u Montmelu, ali nismo isprobavali ništa novo pošto ništa ni nemamo. Imaćemo još jedna testiranja tokom ovog leta – u Brnu, videćemo da li ćemo tamo izvući nešto. U petak, na Asenu, vozio sam iza Valentina i odmah sam shvatio da koristi novu šasiju, pošto je bilo jasno da vozi drugačije. Na ulasku u krivinu oni dobijaju neku prednost, a na tom polju smo mi prošle godine pravili razliku. Sada smo na istom nivou i istina je da su oni napravili korak napred, ali i dalje verujemo u sebe„, naglasio je Markes.

Moto GP šampionat se nastavlja već narednog vikenda trkom za Veliku nagradu Nemačke.